Frågor & Svar

Vad kostar ett Tandimplantat?

Priset på tandimplantat kan variera och det beror på var i munnen implantatet ska sitta samt hur enkelt eller komplicerad behandlingen bedöms vara. Priset kan även variera om tex det behövs ett sinuslyft eller om man behöver bygga ben för att göra det möjligt att få ett implantat.

Priset varierar även för dig som har rätt till tandvårdsstödet från Försäkringskassan då behandlingen blir billigare då Försäkringskassan står för en del av kostnaden.

Sätter man fler än ett implantat under samma tillfälle så blir även totalpriset billigare per implantat. Priset för ett tandimplantat kan variera mellan 18 000- 25000kr innan avdrag från Försäkringskassan.

Vilka betalningsalternativ har ni?

Du kan antingen betala direkt med kort eller så kan du på samtliga av våra kliniker delbetala din tandvård med Klarna.

Vad innebär akut tandvård?

Akut tandvård är tandvård som inte kan vänta. Det kan till exempel vara att du har slagit ut en tand, tappat krona/bro eller Akut tandvärk. Vi hjälper både barn och vuxna med akuta tandbesvär. Ring oss omgående eller hitta en snabb tid i vår onlinebokning!

När ska man söka akut tandvård?

Akut tandvård kan inkludera tandvärk, tandskador från en olycka, svullna ansikten och / eller munnen etc. En nödsituation är hur du uppfattar det, tveka inte att kontakta oss om du misstänker att du behöver tandvård.

Vad kostar akut tandvård?

Om du har akuta besvär så betalar du en undersökningskostnad  (sista minuten 299 kronor). Därefter avgörs vilken fortsatt behandling som är aktuell för just dig och tandläkaren adderar de åtgärder som krävs. Det kan bli aktuellt med ett återbesök. Tandläkaren överlämnar då ett kostnadsförslag och föreslår en tid för nästa besök.

Varför drar man ut tänder?

En tandutdragning kan bli nödvändig av olika anledningar. Det kan exempelvis handla om omfattande kariesangrepp, inflammation, tandlossning, problem med visdomstand eller annan skada.
Innan beslut fattas om att dra ut en tand ser tandläkaren över alternativ för att rädda tanden.

Vad kostar det att dra ut en tand?

Ett cirkapris för att dra ut en tand ligger mellan 1500 – 5000 kronor beroende på omfattning. Kostnaden beror på hur komplicerad behandlingen är. Be din tandläkare om ett kostnadsförslag så att du kan vara beredd på vilket utgift det handlar om.
Du omfattas både av ett statligt tandvårdsbidrag samt skydd av Försäkringskassan mot höga kostnader.

Vad ska jag tänka på efter att jag dragit ut en tand?

Efter en tandborttagning är det viktigt att hålla rent i munnen. Tidigast 7 timmar efter behandlingen rekommenderas att skölja området med en antibakteriell lösning.

Vi brukar även rekommendera att tänka på hur du äter den närmaste tiden efter behandlingen. Ät gärna mjuk kost, undvik varm dryck och tugga inte på den sidan där tanden tagits bort.

Det kan uppstå lättare besvär och komplikationer och generellt brukar vi säga att om dina symptom efter fem dagar blir värre istället för att avta så ska du kontakta din tandläkare. Detta gäller framför allt om du har feber, smärta, svullnad samt försämrat allmäntillstånd.

Vad kostar det att ta bort tandsten?

Kostnaden kan variera mycket beroende på hur mycket tandsten det är, om det är många djupa tandköttsfickor där det är svårt att komma åt, om tandstenen har suttit mycket länge och blivit väldigt hård m.m.
Hos oss varierar kostnaden (utan ev. rabatt från Försäkringskassan) mellan 255kr och 1400kr.